A great winter classic: Kaasfondue met Scotch de Silly

Ingrediënten voor 4 personen:
30cl Scotch de Silly
300 g cheddarkaas
100 g stiltonkaas (of andere blauwschimmelkaas)
200 g geraspte emmanthaler
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel melk
peper
4 bleekselderstronken
2 knapperige appels
2 vaste peren
2 stuks stokbrood

Bereiding

1/ Verwarm het bier op een laag vuur in een kookpan.
2/ Snij de cheddar en stilton in kleine blokjes en strooi deze in het bier. Voeg de geraspte emmentaler toe. Smelt langzaam en roer regelmatig met een spatel .
3/ Reinig de bleekselder en snij deze in stukken. Verdeel appelen en peren in kwarten, zonder schillen, verwijder het klokhuis, snijd ze in grote blokjes.
4/ Snijd het brood in stukjes .
5/ Los de maïzena op in de melk. Roer de fondue. Laat al roerend indikken.
Giet het mengsel in de fonduepan en zet op het warmte-element.
6/ Dompel brood, peren, appels en selder in de kaasfondue.
Een recept met Scotch de Silly van Nicole Darchambeau. Je vindt het onder Food Pairing op onze website www.silly-beer.com. Een ideale combinatie met het donkere bier met aroma’s van specerijen, karamel en licht fruitige toetsen. Deze scotch verrast met fijne houtaroma’s van hazelnoot en onderscheidt zich zo van de traditionele Britse scotch bieren. De smaak is vollediger, met een zweempje bitterheid. Opdienen met een Scotch de Silly op 6 tot 9°C.
Incorporate the Silly Beer Pairing recipes into your restaurant menu. Beer Pairing is now more popular than ever before.

Privacy Preference Center

Necessary

Nous utilisons ces cookies pour activer certaines fonctionnalités en ligne

Facebook

Le pixel Facebook est un outil d’analyse qui vous permet de mesurer l’efficacité des publicités en suivant les actions entreprises par les personnes sur notre site web.

pixel

Google

mesurer les KPI standard concernant l’utilisation du web ou de la recherche pour un visiteur donné (p. ex. trafic/pages, nombre de visiteurs, sources de trafic, mots clés encodés, téléchargements, clics, etc.).

Scripts Google :

Other